Wat bij een urgentie? 


Er is een blokje los.

Dit is niet erg. Indien het niet in de weg zit, mag je dit blokje gerust aan de draad laten hangen. In geval het niet meer vast zit aan de draad  kan je het blokje bijhouden tot aan de volgende controle. Bij pijn of ongemak, neem je best contact op voor een afspraak. 

Er is een bandje los.

Als de volgende controle kortbij is, kan je het bandje laten zitten of meenemen op de volgende controle zodat we het terug kunnen plaatsen. In het geval je een buitenbeugel moet dragen, is het wel aangewezen deze tijdelijk te stoppen. Wanneer je volgende controle nog ver af is, neem dan best contact op voor een afspraak.

Een draadje prikt.

In dit geval kan je het bedekken met wat was. Indien dit onvoldoende verlichting geeft en het is een dun draadje kan je het draaduiteinde wat inkorten aan de hand van een nagelknipper. Als de pijn blijft aanhouden kan je gerust bellen of mailen voor een afspraak. 

Mijn tanden zijn mobiel en doen pijn. 

Aangezien de tanden verplaatst worden in het bot is het normaal dat je tanden wat los kunnen staan en dat dit wat spanning in je tanden, kaken veroorzaakt. Meestal is dit kort nadat de beugel is geactiveerd, bij het starten van elastiekjes, buitenbeugel,....  Door de buitenbeugel, elastiekjes onregelmatig te dragen gaan de tanden steeds weer pijn doen. Het is in dit geval dus belangrijk dat je van in het begin de apparatuur goed draagt zodat de pijn snel voorbij gaat. Je mag gerust een pijnstiller nemen om de pijn te verlichten. Best paracetamol, dafalgan, perdolan,... 

Mijn retentiedraad is los. 

In geval de retentiedraad loskomt, gelieve het op zijn plaats te laten en een afspraak te maken zodat we deze kunnen herkleven. In het geval de draad volledig losgekomen is, hou deze dan bij en breng hem mee op jouw afspraak.

Mijn losse beugel is stuk of doet pijn.

Als er een klein stukje kunsthars of metaal afbreekt, is het vaak geen probleem. Is de beugel helemaal stuk of doet hij erg pijn, neem dan contact met ons op. 

Wat tijdens het weekend en op feestdagen? 

Tussen 10u en 12u is de orthodontist van wacht bereikbaar op het centraal nummer 070 222 088
Dit is wel betalend en provenciaal gebonden.