Buitenbeugel

De buitenbeugel bestaat uit 2 delen: een metalen binnenstuk en een elakstieken nekband. Het metalen binnenstuk zit vast op twee metalen bandjes op de bovenste kiezen en wordt aangespannen adhv een nekband. Door deze tractie worden de kiezen naar achter verschoven en wordt er ruimte gecreëerd in de zijdelingse delen. De buitenbeugel kan soms gecombineerd worden met een ACCO-plaat. Deze plaat moet 24u gedragen worden. Op deze manier wordt het eindresultaat van de buitenbeugel vlotter bereikt.
Onvoldoende dragen van de buitenbeugel zal de behandeling alleen maar langer maken of er voor zorgen dat het beoogde resultaat niet bereikt kan worden. 
Breng de buitenbeugel altijd mee op de maandelijkse controle zodat de nodige aanpassingen en controles kunnen uitgevoerd worden.

Het is normaal dat de bovenste kiezen in het begin wat gevoelig zijn. Even doorbijten en dan zal je zien dat de pijn van zelf verdwijnt.

Het is belangrijk dat je de metalen bandjes, net zoals de overige tanden, goed poetst. De nekband kan je gerust wassen in de wasmachine. Hiervoor verwijder je best de metalen veertjes en elastieken. 

Wanneer de buitenbeugel niet meer past of het metalen bandje is kapot, dan neem je best met ons contact op. 

Wanneer draag je een buitenbeugel?

De buitenbeugel moet minstens 14 uur per dag gedragen worden. Dit komt overeen met de uren van na het school tot 's ochtends vroeg. Dus ook tijdens het slapen. Het moeten geen 14 opeenvolgende uren zijn, elk uurtje dat je de beugel kan dragen telt. Je kan de beugel niet teveel dragen, integendeel de behandeling verloopt sneller wanneer je de beugel meer draagt. De tip is dus om hem ook woensdag namiddag en in het weekend de hele dag en nacht te dragen.Tijdens het sporten, tanden poetsen en eten haal je de buitenbeugel best tijdelijk uit.